SZTÁRPORTRÉ

Zana ZoltánZana Zoltán, vagy ahogy a nyugdíjas nénik is ismerik Ganxsta Döglégy Zolee, színész szülők gyermeke. Édesanyja a Kossuth díjas Kassai Ilona, édesapja a volt Vidám Színpad művésze. Gyermekkorában nem volt rossz kisfiú, de már ebben az időben kiderült, hogy vagy zenész lesz, vagy sportoló.

Mivel a gimnáziumban és még sokkal később sem tudta eldönteni, hogy mi lenne az a foglalkozás, amit szívesen csinálna, kipróbált különbözőeket: Dolgozott még egy külkereskedelmi cégnél is – ahogy ő mondja lóti-futiként -, de az intézkedést nem a hivatalban végezte, hanem a helyi kocsmában. A körülötte élőkben végül szertefoszlott az az álom, hogy neki valaha „normális” foglalkozása lesz.

Ganxsta Döglégy ZoleeHarminc évesen egy új korszak köszöntött az életébe, amikor elhatározta, hogy rapper lesz. Pierrot, akivel elkezdett együtt dolgozni, a mai napig nagyon jó barátja, a legújabb Kartel album zenei rendezője is ő.

16-17 éves volt, amikor megtámadta a punk korszak, ami az egész pályáját befolyásolta. „Szerintem a punk zene az első olyan behatás az életembe, ami egy olyan úton indított el, amiért most ide jutottam, ahol vagyok.”

Mostanában a zenekarral is jól haladnak a dolgok, az elmúlt évek munkájának gyümölcsét aratják. Három év múlva betölti az ötvenet, mégis még mindig 18 évesnek érzi magát fizikailag és lelkileg is. Amúgy olyanfajta hipochonder, aki inkább nem megy el az orvoshoz, nehogy kiderüljön róla valami.

 /Fekete Tímea/