SZTÁRPORTRÉ

Sztárportré Varga FerivelVarga Feri azt mondja: „Ha egy beszélgetésben ülsz, ne legyenek mögöttes gondolatok…”

Varga Ferit mára már a legtöbben Balássy Bettyvel együtt emlegetjük, és ők tényleg közösen töltik az idejük legnagyobb részét – természetesen a gyerekekkel. „Ezt így alakítottuk ki, hogy ha nem vagyunk együtt, akkor legalább telefonon tartjuk a kapcsolatot.

A Sztárportréban az előadót a kritizálásról kérdeztem: „Fontos a megfogalmazásnak a milyensége. Olyat nem mondok otthon sem, a négy fal között, amit mondjuk ne mondhatnék el a másiknak akiről szól a kritika. A befogadás is egy fontos dolog, hogy nem mindenki befogadó a kritikával szemben.

Van nekünk egy drága technikusunk, aki egyben az apósom is, Szabó Pityesz, anno a P. Box dobosa volt, és ő mondta azt, hogy ha nem tudsz más sikerének örülni, akkor addig te magad sem lehetsz sikeres. Ez nagyon nagy igazság. Így hát megtanultam más sikerének örülni, mert egyébként nagyon nehéz – megélni azt, hogy látod magad, pozícionálod éppen aktuálisan valahova, és nem ott vagy.

A kritika az olyan mint a kontroll láda, vagy a monitor, tehát visszajelzés, és az nagyon fontos. Van amikor szépnek látod a monitoron magad, van amikor kicsit csúnyábbnak… Ha belenézel a tükörbe, az is kritika. Mi minden előadás után Bettyvel mindig átbeszéljük, hogy mi volt, és folyamatosan fejlesztjük a műsort.

A műsorból az is kiderül, hogy készülőben van egy gyereklemez, terítéken a nemszeretem állatokkal – talán így végre javulhat egy-egy faj renoméja, hiszen ahogy Feri is mondja: „A kimondott szónak ereje van.”