SZTÁRPORTRÉ

Tóth Szabi humoristaTóth Szabi humorista Csíkszeredán született, ott is nőtt fel és a világon semmi jel nem utalt arra, hogy ő valaha is humorista lesz. Hétévesen egy rosszul sikerült egymondatos szerep után (elfelejtette a mondatot) elkönyvelték, ő nem színpadra való. Inkább rajzban próbálta kifejezni magát, karikaturistának készült. A gimnáziumban már megcsillogtatta humorérzékét, amikor őt kérték fel egy diáknapon, hogy vezényelje le a tanári holmik árverezését.

A gimnázium után Kolozsvárra került egyetemre. Itt találkozott Bálint Ferenccel, aki éppen össze szeretett volna kovácsolni egy humortársulatot, így alakult meg a Szomszéd néni Produkciós Iroda. Kezdetben hárman voltak, de a harmadik tag sokszor cserélődött, majd végül elmaradt.

Építész szakon szerzett diplomát, munka mellett járt fellépni. A Dumaszínház tehetségkutatójában tűntek fel, ami után szerződést kaptak, és onnantól kezdve felgyorsultak az események. Budapestre költözött albérletbe, de sokszor látogat haza. Az építészet helyett pedig a színpadot választotta.
„ Még a válság előtt nagyon ment az építész szakma, akkor dolgoztam, nagyon sok munka volt…  Most azt látom, hogy nincs annyi munka ezen a területen, viszont nevetni továbbra is szeretnek az emberek.”

/Fekete Tímea/