SZTÁRPORTRÉ

Terecskei RitaKözrendvédelmi járőrből lett énekesnő a Zanzibar énekesnője, Terecskei Rita.

A ceglédi születésű lány nem volt az a tipikus „jó gyerek”. Elmondása szerint sokat lógott az iskolából, az is előfordult, hogy a magyar terem ablakából ugrott ki, mikor szembesült vele, hogy témazárót írnak.

Szülővárosát nagyon szereti, a mai napig sokszor látogat haza. A családjával harmonikus a kapcsolata, egyfajta szeretet burok veszi körül. Annak mégis örül, hogy ebből a burokból egy kicsit kiszakadt, hiszen így megtapasztalhatta, hogy az élet nem mindig fenékig tejfel.

19 éves volt, amikor a Zanzibar nevű zenekar megalakult. Akkor még rendőr volt, rendszeresen látogatott klub bulikat, és az összes ceglédi zenekart ismerte.

Amikor a fiúk megkeresték, kezébe nyomtak egy kazettát, amiről ő megtanulta azt a dalt, amivel meghallgatták. Így kezdődött a sikertörténet. A megalakulás után másfél évvel már lemezszerződésük volt, széles közönség előtt játszhattak ismert zenekarok előtt.

Terecskei RitaRita nem tartja magát trendi lánynak, sőt! A média eseményeken sem gyakran látott vendég. Százszor inkább kimegy a kutyáival az erdőbe, minthogy elmenjen egy rendezvényre. Persze tudja, hogy ez kell, de nem tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé.

2014. január 2-án tölti be a zenekar a 15. évét.

/Fekete Tímea/