SZTÁRPORTRÉ

Rakinczai ImreRakonczai Imre azt mondja előfordul, hogy összetévesztik a testvérével, Viktorral. „Sokszor gratulálnak az öcsémnek a fellépésért, vagy éppen engem hívnak, hogy annyi szép dalt szereztem…”

A két testvér 1997-ben, a V.I.P. együttesben kezdett komolyan közösen zenélni. Akkor még akkora hajam volt – mondja Imre -, hogy azt hittem sose’ fogy el. Jelenleg ugyan zeneileg más irányokban működnek, de már készül a terv egy olyan nagyszabású közös zenei estre vonatkozóan, ahol a testvérek együtt jelennek majd meg, közösen azokkal az előadókkal, akik slágerre vitték a Viktor által írt dalokat.

Rakonczai Imre a fellépésein egy szál zongorával adja elő a dalokat: „Az igazság az, hogy egy idő után olyan szintre fokozódik a hangulat, hogy a lassú dalok is gyorsnak tűnnek – azt is mindenki teli torokból énekli… Volt olyan buli is, ahol egy kastélyban, egy nagyon visszafogott borvacsorához kellett zenélni, és a vége az volt, hogy a fehér zongora tetején ugrált valaki – szerencsére nem az én zongorám volt.”

A zenész direkt lépést még sohasem tett annak érdekében, hogy bárhova is elhívják. Annál jobb reklám nem kell, mint hogy az ember csinál egy jó bulit, ugyanis akkor ott rögtön már megkeresik, hogy hol lehet elérni, és ilyen hálózat alapján terjed.