SZTÁRPORTRÉ

László M. Miksa a SztárportrébanLászló M. Miksa a szó jó értelmében hangember. Televízióban csatornahang, színpadon a Ladánybene 27 énekese. Általában a reggae műfajával foglalkozó emberek, így Miksa is, és a Ladánybene 27 zenekar is felvállal olyan, nagyobb horderejű témákat, amikkel segíthetnek. Jól sikerült a legutóbbi Menhely Alapítvánnyal együtt létrejött összefogás, amikor az A38 hajón gyűlt a zenekart kedvelő koncertlátogatóktól az adomány. „Én, a mi közönségünket így látom, hogy tele vannak adni vágyással, tele vannak segítségnyújtási vággyal…”

Segítséget kérni?

„A férfi ember egy kicsit kevésbé tud beszélni a gondjairól, a nők egymás között meg tudják beszélni, de a férfi ember még a jó bizalmasának sem szívesen… Beszélni meg kell! Én is el szoktam néha keseredni, hogy nem elég hatékony az, amit teszek, nem vagyok eléggé korszerű, de ugyanakkor helyére kerül, főleg egy ilyen este után, ahol látom a hálás fejeket, a Menhelyeseket… Talán így nehezebb elveszteni a fonalat.

Ha bekerül az ember életébe az, hogy gondolnia kell a rosszabb sorsú emberekre, ez már okoz egy olyan érzést, amiben az adásnak lesz egy sors iránya. Itt felhasználok, ott adok, a ki-be áramlásom szépen működik, akkor van egy olyan érzése az embernek, hogy igen, szükség van rám.”