SZTÁRPORTRÉ

Koós JánosAz erdélyi születésű énekes, Koós János 1941-ben települt le családjával Miskolcon. Édesapja révén annyira megszerette már gyerekkorában a focit, hogy rendszeresen felutaztak vonattal Fradi meccsre. A mai napig is ellágyítja szívét, amikor kis unokája, Rozi, vigyázban áll és énekli: Hajrá, Fradi!

Feleségével, Dékány Saroltával 42 éve él boldog házasságban. Elmondása szerint a hosszú házasság titka az, hogy halálosan szerelmesnek kell lenni. A humor teljesen kitölti az életét, ami a házassághoz is feltétlenül szükséges. „Attól a perctől kezdve, mikor meg fog szűnni az én életemben a humor, én öt perc múlva meg fogok halni.”

Koós SztárMinden szituációra van egy poénja, ám saját bevallása szerint nem a zsenije. Sem a számítógéphez, sem az új telefonokhoz nem ért, de nem is érdekli, hiszen felesége ebben is a segítségére van. Ha igazán jól akarja magát érezni, klasszikus zenét hallgat, Beethovent és Mozartot, valamint megismerte az opera legszebb és legjobb szopránját, Anna Netrebko-t, akit a nap bármely szakában szívesen hallgat.

/Fekete Tímea/