SZTÁRPORTRÉ

Katus AttilaKatus Attila azt mondja a legtöbb ember érzi, hogy mit kell tennie az egészségéért, csak megerősítésre vágyik.

„Mindenki tudja, hogy az alvásnak nagy szerepe van – hogy megfelelő mennyiséget aludjunk, ez egy alap. Aki nem pihen, az nem is terhelhető – egy fáradt ember másképp gondolkozik, másképp éli a napjait. A táplálkozás: ahhoz, hogy a sejtjeinket másodpercenként ellássuk energiával, nem lehet olyat csinálni, hogy 8-10 órán keresztül nem eszünk. Folyamatosan kell bevinni, és akkor nincs olyan evés kényszer, hogy egyszerre nagyon sokat akarunk enni – tehát fontos a rendszeresség. A változatosság a táplálkozásban nagyon fontos – zöldség, gyümölcs irányába menjünk -, és nagyon sok folyadékot vigyünk be, mert a szomjas ember elkezd enni. Tudjuk jól, hogy télen nem jutunk annyi vitaminhoz: pótolni kell! A testmozgás: mindenkinek meg van az a mozgásforma, ami számára előrelépést jelent – és ez olyan mint az étvágy, meg fog jönni. Próbáljuk rendezni az emberi kapcsolatainkat: a munkában, a magánéletben, teremtsünk olyan körülményeket, amiben jól érezzük magunkat. Menjünk napfényre, levegőre, ez természetes közege az embernek. Ha egy stressz helyzet teremtődik, ami számunkra nem kedvező, akkor próbáljunk egy picit kiemelkedni magunkból, és kívülről, messziről ránézni a helyzetre, hogy mennyire fontos az életünkben az a stressz, mennyire nagy probléma. Az esetek döntő többségében rájövünk, hogy el tudjuk engedni. Próbáljunk picit bátrabban, aktívabban, kíváncsibban élni, a lehetőségekkel élni.

Ha minden területen előrelépünk, akkor az egy jelentős előrelépés lesz. Apró lépésenként ezt szépen fel lehet fűzni – mindenkinek saját magának kell ezt megtennie.”