SZTÁRPORTRÉ

Endrei JuditEndrei Judit az idősödéssel kapcsolatos érzéseit, tapasztalatait megosztva, úgy véli, hogy nem elég hatvan évesen foglalkozni a korosodással, már negyven év körül tenni kell azért, hogy a későbbiekben aktív életet élhessen valaki. Ő nagyon sokat tesz azért, hogy jól érezze magát a bőrében, de ezt nem adják ingyen. Változtatni kell az életmódon, a táplálkozáson, és a mozgáson kívül fontos, hogy a gondolkodásmód is pozitív legyen.

Negyven éves kora körül szült, majd egyre inkább kezdett figyelni arra, hogy tudatosabban éljen. Lányaival nagyon jó a kapcsolata, rengeteget olvastak és beszélgettek együtt, mégsem mondja magukat tökéletes családnak. A környezetében nem ismer olyan párkapcsolatot, családot, akik teljes mértékben úgy élnek, ahogy az a nagy könyvben meg van írva.

Judit szerint fontos, hogy az idősödéssel ne adjuk meg magunkat az időnek. Ilyenkor régi álmokat lehet megvalósítani, de az élethosszig tartó tanulás, mint például az olvasás, ugyanolyan fontos, mint közösségbe járni, vagy új célokat találni.