SZTÁRPORTRÉ

St. Martin St. Martin szereti saját maga szervezni a fellépéseivel kapcsolatos ügyeket: „Meghívnak, elmegyek és megbeszéljük, akár egy ebéd, vagy vacsora keretében – igénylik az emberek a személyes találkozást. Nekem ez nem probléma, szeretek az emberekkel találkozni, szeretek velük beszélgetni, szeretek utazni, vezetni sem probléma, azt is nagyon szeretek.”

Ha találkozom egy olyan emberrel, aki szimpatikus, hasonló gondolkodású, hasonló témakörök után érdeklődik, tetszik az ő működése emberileg, munkailag, azt a minőséget képviseli, ami nekem tetszik, és nem elhanyagolhatóan jól el tudunk beszélgetni, akkor ez automatikusan generálhatja az egymás után való érdeklődést – mondja az előadóművész, zeneszerző, aki a munkáival kapcsolatban 1 évre előre általában elég jól tud tervezni.

Legalább 10 törzshelye van, ahova rendszeresen visszajár, és vannak olyan időpontok, amikről a helyi közönség tudhatja, hogy minden évben akkor érkezik. Figyelemmel kíséri azokat a hasonló stílusban játszó előadásokat, amikkel időben vagy helyben egyezés van, és olyan is előfordul, hogy az egyeztetést a másik előadóval is megteszi, törekedve arra, hogy egymástól ne vigyenek el vendégeket. Van olyan nagykoncert, ahol a szervezés olyan mértékű, hogy több városból buszok indulnak. St. Martin azt mondja, a közösségi oldal használatával 30-40 százalékkal csökkent az idő, amíg egy-egy koncert szervezésénél a közönséget eléri.